Vacancy: Implementatiemanager

 • Deze vacature zal open blijven tot 6 maart 2019
 • 28.8 uur per week
 • Bepaalde tijd
 • van 1 april 2019 tot 1 januari 2021
 • Schaal 10: max € 60.864 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Planning eerste gesprek: 12 maart 2019

Functieomschrijving

We zoeken een implementatiemanager binnen het Orthopaedic Research Lab (ORL) van het Radboudumc met als doel het klinisch implementeren van een computermodel dat fractuurrisico bij patiënten met kanker en botmetastasen in het dijbeen berekent.

Botmetastasen zijn de meest voorkomende vorm van kwaadaardige tumoren in het skelet en geven patiënten met kanker vaak veel pijn en een verhoogde kans op een pathologische fractuur. Behandeling van botmetastasen wordt gebaseerd op het fractuurrisico: patiënten met een laag fractuurrisico krijgen pijnbestrijding (bijvoorbeeld met radiotherapie), terwijl patiënten met een hoog fractuurrisico in aanmerking komen voor een preventieve stabiliserende operatie om een pathologische fractuur te voorkomen.

In de huidige klinische praktijk wordt het fractuurrisico geschat aan de hand van röntgenfoto’s of CT-scans, waarbij vooral wordt gekeken naar de locatie en de grootte van de laesie(s); er wordt geen biomechanische informatie meegenomen bij de risicoschatting. Deze fractuurvoorspellers zijn echter onvoldoende nauwkeurig waardoor er veel patienten over- en onderbehandeld worden. Daarom hebben we binnen het ORL een patiëntspecifiek eindige-elementen computermodel ontwikkeld, waarmee we het fractuurrisico beter kunnen inschatten. Hierbij wordt op basis van een CT scan een biomechanische berekening van de botsterkte gedaan.

De meerwaarde van dit computermodel is inmiddels wetenschappelijk onderbouwd. De volgende stap is om het computermodel te implementeren in de klinische praktijk, beginnend bij de radiotherapiecentra waar de meeste patiënten met botmetastasen behandeld worden, om daarmee de zorg voor deze groep patiënten in hun laatste levensfase te verbeteren en onder- en overbehandeling tegen te gaan.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Contact leggen met klinische centra, PR (congressen bezoeken, presentaties houden op (radiotherapie)afdelingen), nieuwe instituten werven;
 • Logistiek coördineren: bijvoorbeeld uitwisseling (anonieme) patiëntendata;
 • Procedure starten om CE certificering te verkrijgen;
 • Evaluatie na implementatie met artsen door middel van interviews en met patiënten door afnemen van vragenlijsten;
 • Follow-up van patiënten via EPD;

Profiel

 • Minimaal een afgeronde universitaire opleiding in de richting van Biomedische Wetenschappen, (Technische) Geneeskunde, Biomedische Technologie of een vergelijkbare opleiding;
 • Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal;
 • Ervaring met implementatie is een pre;
 • Enige werkervaring of een afgerond proefschrift is een pre;
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie

Het Orthopaedic Research Lab (ORL) van het Radboudumc doet fundamenteel en toegepast onderzoek binnen het veld van biomechanische orthopedie. Ons multidisciplinaire team bestaat uit engineers, biomedische wetenschappers, artsen en technisch geneeskundigen. Het ORL valt onder het Radboudumc Institute for Health Sciences (RIHS).

Het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Arbeidsvoorwaarden

Inschaling vindt plaats volgens de Cao umc en is afhankelijk van kwalificaties en ervaring. Het betreft een tijdelijke functie van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 voor 0,8 fte.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie

Deze vacature komt binnenkort vrij en zal open blijven tot 6 maart 2019. Voor interesse, sollicitatie en alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Esther Tanck.
Esther.TanckAapjeradboudumc.nl
t +31 (0)24 361 69 59

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

This entry was posted in Vacancies. Bookmark the permalink.

Comments are closed.